DermapenLetar du efter en effektiv behandling med tydliga resultat?

Dermapen är en avancerad behandlingsteknik och det senaste genombrottet inom hudföryngring.Dermapen använder sig av 12 sterila engångsnålar som gör 1300 hål i huden per sekund med en automatisk vibrerande funktion. När dermapen flyttas över hudens yta stimulerar den till nyproduktion av naturligt kollagen, samtidigt som fina microkanaler skapas i huden. Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt. Därmed säkerställs ett effektivt upptag av behandlingspreparat djupt ner i huden, samtidigt som hudens produktion av naturliga elastiska komponenter ökar. Hudens struktur förbättras och föryngras, både vad gäller det översta hudlagret och djupare ner i dermis.
Dermapens kollagenstimulerande effekt kan jämföras med fraktionerad laserbehandlingar, men utan biverkningar och med minimal återhämtningstid.

Till skillnad från tradionella microneedling rollers orsakar Dermapen mindre trauma i huden och minimal epidermal skada, varför smärta och obehag minskar. Detta gör Dermapen till en mycket säker och effektiv behandlingsform. Sterila engångsnålar eliminerar risken för smittspridning, medan det justerbara nåldjupet tillåter en behandling anpassad efter dina individuella behov. Dermapen är så avancerad att den även är säker att använda på känsliga och svåråtkomliga områden såsom runt ögonen, på läpparna och näsan.

Din behandlare kommer att bedöma din hud och behandlingsområdet för att därefter rekommendera en behandlingsplan som passar dig.

Dermapen rekommenderas för behandlingar av:


  • Åldrad och spänstfattig hud
  • Fina linjer och rynkor, inklusive runt munnen och ögonen
  • Huduppstramning och -föryngring
  • Stora porer
  • Milier och pormaskar
  • Pigmenteringar
  • Ärr (akne, kirurgi och brännskador)
  • Bristningar


Frågor och Svar

Hur många behandlingar rekommenderas för lyster/uppfräschning, hudföryngring, och ärr? (Allmän vägledning)
Lyster/ Uppfräschning:        1-2 behandlingar     6-9 månaders mellanrum
Hudföryngring:                   4-6 behandlingar     3-6 veckors mellanrum
Akneärr:                            6-8 behandlingar     3-6 veckors mellanrum

Bör jag förbereda min hud innan Dermapen behandling? 
För bäst resultat rekommenderar vi att använda effektiva hudvårdspreparat, såsom Vitamin A eller C, för att bygga upp och stärka huden (speciellt för tunna eller ömtåliga hudområden). Fortsätt att använda dessa rekommenderade lösningar efter behandlingarna.

Hur länge tar det innan jag ser resultat?
Vanligtvis kommer du att se resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer ske efter 4 till 6 behandlingar (utförda med 3-6 veckors mellanrum). Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar, och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter. Behandlingsresultat beror även på din hudålder och hudens skötsel efteråt.

Är behandlingen smärtsam?
Upp till 0,5 mm är en Dermapen behandling i princip smärtfri. För behandlingar över 0,5 mm djup kan en lokalbedövande kräm användas (appliceras 15-40 minuter innan behandling) för en helt smärtfri behandling.

Hur ser återhämtningstiden ut efter behandling?
Du kan uppleva ansiktsrodnad upp till 12 timmar efter behandling. De flesta kan återgå till normala dagliga aktiviteter direkt efteråt. Återhämtningstiden är med andra ord minimal men beror på intensiteten av behandlingen. 

Hur snart efter filler- eller botoxinjektioner kan jag göra en Dermapen behandling?
Det rekommenderas att du väntar 2 veckor efter injektioner så att eventuella blåmärken m.m. från injektionen har stabiliserats. Alternativt kan du göra din Dermapen behandling min 2 dygn innan din filler- eller botoxinjektion.

Ta hand om din hud mellan behandlingarna

STEG 1        Öka effekten på huden
Din behandlare kommer att använda lämpliga behandlingspreparat som ökar effekten av din Dermapen behandling. Mellan behandlingar ska du fortsätta använda rekommenderade behandlingsprodukter för bästa resultat.

STEG 2         Återfukta och stärk huden
För bästa resultat är det viktigt att hålla din hud återfuktad, att skydda den mot fria radikaler och ge den näring så att den håller sig frisk, ungdomlig och stark. Vi rekommenderar en återfuktande och behandlande dag- samt nattkräm och vid behov en fuktmask.

STEG 3         Skydda huden
Det är inte troligt att du får några biverkningar efter din behandling. Du bör inte använda make-up de första 12 timmarna efter behandlingen och bör undvika solen i 48 timmar. Om du utsätts för UV-ljus, använd lämpligt solskydd med hög SPF.
BOKA HÄRCopyright @studioavenytierp All Rights Reserved