Plasma pen

Plasma pen

Plasma Pen även kallad Plasmaljus är en icke-kirurgisk icke-invasiv behandling som krymper överflödig hud, rynkor, bristningar och ärr som exemplen. Huden runt plasma-blixten stramar upp och drar cellerna närmare varandra.

Plasma Pen ger ifrån sig en liten plasma-blixt som hoppar från spets till hud i en mikro-millimeterstorlek. I samband med att Plasma-blixten når huden så bildas det också mer kollagen i huden. En serie små bruna skorpor bildas som lossnar av sig själv efter ungefär 7–10 dagar.

 

Behandlingen är individuell och påverkas av hudkvalité, livskvalité och ålder. Vi tar alltid oavsett för och efter bilder på det område som ska/har behandlats. Resultat kan man se direkt efter behandlingen men slutresultatet kan man se ungefär efter tio veckor. Du kan uppleva en viss rodnad efter behandlingen. 

 

 

Bra att tänka på före en Plasma Pen behandling:

 

  • Du får inte ha solat solarium eller gjort en Spraytan (soldusch) 2–4 veckor innan behandlingen.
  • Tar du mediciner eller har en kronisk sjukdom, råd fråga den som utför behandlingen innan du bokar en tid.
  • Du får inte vara gravid eller amma.
  • Undvik all behandling som till exempel injektioner, kemisk peeling och laserbehandling fyra veckor innan behandling.
  • Du ska ha fyllt 18år, för ärrbehandling 16 år med målsmans underskrift/godkännande.

 

 

Risker med Plasma Pen behandling:

Sköter man efter våden som du fått av din behandlare och varit ärlig i hälsodeklarationen så finns det inga risker med den här behandlingsmetoden. 

Om du vistas i solen så rekommenderar vi solskyddsfaktor 50 för att undvika pigmentförändringar på det behandlade området, under dem första 10 veckorna.

Vi behandlar hud typ 1–3 pga risken för pigmentförändringar på hud typ 4–6.

Copyright @studioavenytierp All Rights Reserved